Wanneer kan een keuring worden uitgevoerd?

Alle aansluitpunten (toestellen zoals wc, lavabo,… moeten nog niet geplaatst zijn) zowel in de woning als daarbuiten moeten aanwezig zijn om een keuringsattest te mogen afleveren. De toestellen zelf hoeven niet aangesloten te zijn (bij voorkeur zelfs, dit maakt het keuren eenvoudiger).

Om kosten te vermijden kan de keuring best plaatsvinden voor het aanbrengen van vloerisolatie of chape. Indien er dan fouten worden vastgesteld, is het veel gemakkelijker/goedkoper om dit te herstellen en in orde te brengen dan na het in gebruik stellen.

Opgelet! Vaak is bij nieuwbouw het terras en de oprit nog niet aangelegd. Achteraf gebeuren nog veel foutieve aansluitingen hiermee. Het water afkomstig van terras/inrit kan best op natuurlijke wijze afvloeien. Indien u toch een afvoer voorziet dient deze aangesloten te worden op het RWA-circuit (best achter de regenwaterput).

Als men achteraan de woning ter hoogte van het terras een doorspoelputje geplaatst heeft (afvalwater, voor verstoppingen) mag de afwatering van het terras/inrit hier niet bij aangesloten worden!

Vond je dit artikel nuttig?